Ledarskap och konflikter

Jag fortsätter att tugga mig igenom TED-föreläsningar. Där finns mycket av allt, men jag tänker försöka sammanställa sånt som jag känner tillför något till bonnarlunda-tanken.

Idag har jag sett två stycken som handlar om att förhålla sig till det problematiska i livet. Konflikter uppstår ju gärna när det är någon sorts mål som ska nås och de ingående deltagarna inte är överens. Eller, snarare, när de först tror att de är överens och att det sen visar sig att de inte alls är det... Om man siktar på att misslyckas kan man tänja sina gränser mer än om man siktar på att lyckas, kan du höra Adam Kreek prata om här:

 

Amy Cuddy har förstått att vårt kroppsspråk talar om för omvärlden om vi är kapabla att leda oss själva eller andra, men hon har också förstått att vårt kroppsspråk också talar till oss själva. Hon visar olika kroppshållningar och hur man kan stärka sig själv att klara mer genom att göra några enkla övningar. Den gamla slina frasen "Fake it 'til you make it" har hon bytt ut till "Fake it 'til you become it."

Hon konstaterar bland annat att vi kan skapa konflikt genom vårt kroppsspråk även om vi inte har ett sådant uppsåt. Det som avgör framgång är detta:

Amy Cuddy success

 

Lite TED om ledarskap - Dinsmore, Sinek & Logan
När allt egentligen är tvärtom