Nu är det snart dags för e-boken

Jag hade sett fram emot en möjlig finansiering av tryckning av boken, men den har tillfälligt fryst inne. Därför får den första upplagan bli elektronisk. Jag orkar inte dra ut på det längre. Nästa bok har dessutom redan börjat skriva sig.

I ett par veckor har jag sysslat med annat. Det känns som om boken är klar, men när jag satte mig och skulle lägga upp det första kapitlet som provläsning för hugade spekulanter, så hittade jag genast småsaker att skruva på. Man blir nog aldrig nöjd, men någonstans måste man sätta gränsen.

När mina kompisar i spexet krisade inför premiären en gång i tiden och oroade sig för att de skulle glömma och missa saker, så lugnade jag dem med att publiken ändå inte har läst manus, så de vet inte hur vi tycker att det ska bli. Jag får klappa mig på huvudet med samma uppmaning. Så länge budskapet går fram och folk är glada, så är det bra. Jag har inga planer på att bevara mitt verk i byrålådan i flera år för att göra det "perfekt". Det börjar snarare kännas som om vissa stycken tappar nerv när jag rotar för mycket i dem. Jag började ju ändå skriva på den för 8-9 år sen nu. Tur att programmet jag använder sparar ögonblicksbilder med några minuters mellanrum så att man kan ta tillbaka tidigare versioner. 

Hela boken består av 30 kapitel varav de senare är mer omfattande. Pdf-versionen i pocketformat räknar till ca 550 sidor. "Alldeles för mycket" sa de på kursen om bokutgivning. "Radera hälften". Men det går inte. Historien är vad den är. Jag hade kunnat klippa den på mitten och bara ge ut själva upplösningen, men då missar man ju uppbyggnaden. Det funkar inte. Det skulle bli obegripligt. Dessutom handlar den om tre saker på samma gång. En kärlekshistoria, en resa och det jag tycker är roligast att upptäcka - en annorlunda samhällsordning.

Om du ser en flik med "Röda boken" uppe i huvudmenyn kan du klicka på den och läsa början på historien. Det är ingen idé att ens försöka sälja något utan att ge smakprov. Men om du tycker om min stil, så sägs det att boken bara blir bättre och bättre. Dessutom hoppas jag ju naturligtvis att det går bra att sälja den, för då kan jag trycka en pappersversion och kanske till och med ta ledigt från annat som pockar på uppmärksamhet (läs "jobb") och få ur mig nästa bok snabbare än den första.

Bokutgivning - lite som att segla
Finns det någon väg ut?